50 de camere înalte și spațioase. Uși și ferestre de lemn, picturi și decorațiuni unicat din marmură sau bronz. Șase băi cu un stil asemănător Palatului Primăverii, fosta reședință a familiei Ceaușescu. Un tavan superb pictat, dar și un șemineu mare cu un basorelief din marmură, cu flori de crin. O clădire istorică din centrul capitalei riscă să ajungă o ruină pentru că proprietarul actual nu se ocupă de ea, încearcă s-o vândă, dar nimeni nu vrea s-o cumpere.

Fostul sediu al ambasadei SUA în România timp de 70 de ani, Palatul „Maurice Blank” a fost pus în vânzare, în 2018, chiar de Ziua Naţională a Statelor Unite, dar nimeni nu a fost dispus să plătească 5,5 milioane de euro, prețul de pornire al licitației stabilit de către Artmark Historical Estate.

Situată pe strada Tudor Arghezi nr. 9, reşedinţa unuia dintre cei mai importanţi bancheri ai României moderne are o valoare estimată între 6,5 şi 7,5 milioane de euro. Clădirea a fost proiectată în 1891 de elvețianul Louis Pierre Blanc pentru unul dintre cei mai importanți bancheri ai României moderne, Maurice Blank, co-fondator al băncii Marmorosch Blank & Co. În 1934 clădirea este cumpărată de avocatul și omul politic Eduard Mirto, cel care avea să fie ultimul proprietar de drept până la venirea regimului comunist. Mirto a închiriat imobilul în cursul 1939, după efectuarea unor lucrări autorizate de renovare și modernizare chiar în pragul izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial.

Citeşte întreaga ştire: Cine e misteriosul proprietar al Palatului „Maurice Blank”?! Nu dă nimeni 4,5 milioane de euro pe fosta clădire a Ambasadei Americii din centrul Bucureștiului

Lasă un răspuns