16.5 C
București
marți, 29 septembrie 2020
Acasă Fashion București / Strada Lipscani 1908

București / Strada Lipscani 1908

-

„În plan apropiat, Piața Roma/Romei, numită așa din 1906, la1800 de ani de la cucerirea Daciei de către romani, când în vechea Piață Sf. Gheorghe (Nou) a fost amplasată statuia Lupei Capitoline.”

Decizia de a muta copia celebrului monument „Lupa Capitolina“ in  Centrul istoric apartine Primariei Municipiului Bucuresti, pe motiv ca statuia nu era suficient de vizibila in intersectia din Romana. Istoricii considera ca este corecta noua amplasare a statuii, precum si schimbarea denumirii pietei asa cum a fost in anul 1906.

In acel an, Lupoaica Capitolina a fost oferita comunei Bucurestilor de catre primaria orasului Roma, cand s-au celebrat 1800 de ani de la cucerirea Daciei de catre Imperiul Roman“, a declarat istoricul Adrian Majuru. El a precizat ca darul a fost considerat drept o recunoastere a apartenentei la ginta latina pentru Romania, de catre Italia. Istoricul a adaugat ca nu se va crea nicio confuzie cu actuala Piata Romana, care nu exista la acea vreme si care, in prezent, este situata destul de departe de zona care se va numi Piata Roma.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

1 Decembrie 2019

0
La mulți ani, România! Foto: Silviu Alexandru Bucharest Nights Preparatul traditional de 1 DECEMBRIE: Fasolea cu ciolan afumat.  Unul din preparatele care reprezinta cel mai bine Ziua Nationala...
1941 Calea Victoriei

1941 Calea Victoriei