0.3 C
București
miercuri, 20 ianuarie 2021
Acasă București Restaurantul „Pui de urs”

Restaurantul „Pui de urs”

-

Restaurantul „Pui de urs”, la parterul clădirii de pe colţul intersecţiei Căii Rahovei (dreapta) cu str. Bibescu Vodă (stânga).

Vizavi de acest front de case vechi era „clădirea paşapoartelor”, ridicată în anii ’80 pe locul unui părculeţ, într-un stil arhitectural specific acelor vremuri, de inspiraţie nord-coreeană…

Nici imobilele din imagine, dar nici clădirea cea nouă, nu au supravieţuit sistematizării.

Următoarea intersecţie, spre dreapta, era cu str. Sf. Ilie, acolo unde era locul original al bisericii omonime, ascunsă într-o incintă. Biserica a fost translată aproape 50 de metri şi salvată din calea bd. Victoria Socialismului.

La stânga, pe Bibescu Vodă, se ajungea în bd. G. Coşbuc, unde porneşte urcuşul aleii Patriarhiei (aleea Marii Adunări Naţionale, la acea vreme). Un segment al străzii există şi azi, atât fizic cât şi cu numele, dar se află dincolo de bulevard, spre biserica Sf. Spiridon Nou, pe calea Şerban Vodă.

foto: Sorin Vasilescu

www.bucurestiivechisinoi.ro/2020/09/restaurantul-pui-de-urs/

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

1 Decembrie 2019

0
La mulți ani, România! Foto: Silviu Alexandru Bucharest Nights Preparatul traditional de 1 DECEMBRIE: Fasolea cu ciolan afumat.  Unul din preparatele care reprezinta cel mai bine Ziua Nationala...

12 B