AcasăBucureștiSunt 12.000 de restaurante în Bucureşti. Ce vor face patronii de restaurante...

Sunt 12.000 de restaurante în Bucureşti. Ce vor face patronii de restaurante din Bucureşti după noile măsuri: „Mulţi operatori vor închide definitiv şi mulţi angajaţi vor ajunge în şomaj”

Anumite afaceri se vor închide de tot. Impactul este mai mare din cauza mesajului, nu din cauza închiderii fizice a interioarelor. Chit că închiderea interioarelor odată cu începutul vremii reci este echivalentă cu închiderea definitivă.

-

Restaurantele şi cafenelele se închid de miercuri în Bucureşti, potrivit unui anunţ făcut de prefectul Capitalei. Ce spun reprezentanţii industriei legat de această măsură – Dragoș Petrescu, președintele HORA: „Mulţi operatori vor închide de tot şi mulţi angajaţi vor ajunge în şomaj”. Decizia vine fără să se ştie cât timp vor fi restaurantele închise şi fără măsuri pentru operatorii şi angajaţii din industrie, mai subliniază reprezentantul patronatului.

„Este o măsură arbitrară din multe puncte de vedere şi care va atârna şi mai greu în piaţa de ospitalitate în România.

Va însemna o închidere definitivă pentru toţi operatorii. Iar faptul că nu este delimitată în timp, concret, este iarăşi un element de incertitudine, mai ales pentru angajaţi, care nu mai ştiu dacă de mâine mai au un loc de muncă sau nu.

Probabil toţi angajaţii vor trece în şomaj tehnic, care probabil va fi acoperit de stat, dar el nu rezolvă problema, în industria noastră după cum bine ştiţi veniturile sunt în principal din zona de bacşiş. Nu pot trăi angajaţii noştri din 75% din salariile mici pe care le au în întreaga industrie”, a declarat Dragoș Petrescu, președintele patronatului din industria ospitalităţii HORA şi proprietar al grupului City Grill (din care fac parte Hanu’ Berarilor, City Grill şi City Cafe, Buongiorno, Caru’ Cu Bere, Restaurant Hanu’ lui Manuc, Pescăruş şi Becker Brau).

 

Sunt 12.000 de restaurante în Bucureşti.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bucureșteanul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura