Blid – locantă românească

Blid este o locantă care vă propune să descoperiți mâncăruri românești pe cale de dispariție, gătite tradițional sau modern. Ciorbele, tocanele și sarmalele sunt preparatele care ne definesc oferta culinară. Mare parte din ele sunt inspirate din rețetele apărute în cărțile noastre vechi sau culese de prin sate, de la bătrâni, de Cosmin Dragomir & prietenii. Alături de ele puteți alătura un pahar cu vin din soiuri autohtone, o pălincă făcută cu simț de răspundere sau beri craft din întreaga țară.

Seara lăsăm blidele deoparte și ne concentrăm pe degustări conceptuale cu delicatese de la producători locali, selecții regionale, pe care le vom schimba frecvent. Finalurile de săptămână vor fi dedicate evenimentelor speciale, cu meniuri ocazionate de inspirația noastră de moment.
Punem accent pe producători locali, rețete vechi și nostalgia mâncărurilor din copilărie. Ideea de bază e să întingem o bucată de pâine bună într-un sos delicios.
Funcționăm după un meniu fix, dar nu prea :). Adică schimbăm meniul din mers și unele preparate lipsesc, fiind înlocuite cu cele noi. Ospătarii noștri vă stau la dispoziție pentru orice informație. Sarmale avem, cârnați avem, ciorba tătărască de nuntă nu mai avem, dar avem una ardelenescă: afumătură, cartofi, smântână și tarhon în oțet. În imagine este un rasol de miel cu rădăcinoase la tavă. Pe ăsta o să îl avem săptămâna viitoare. 🙂 Poftă bună!
Pe scurt: sezonal, local, românesc. Altfel.

Lasă un răspuns