AcasăBucureștiUn IT-ist, un actor şi un om de vânzări au mers în...

Un IT-ist, un actor şi un om de vânzări au mers în vacanţă în Spania şi după o incursiune în barurile locale de gin au deschis în Bucureşti GinOteca, un local specializat în cocktailuri şi alte licori bazate pe gin

Ginul are o istorie de câteva sute de ani, olandezii şi englezii fiind primii care s-au bucurat de băutura al cărei strămoş este o poţiune pe bază de ienupăr folosită drept medicament. Însă spaniolii sunt cei care au dus la rang de artă experienţa ginului tonic, cel mai cunoscut cocktail pe bază de gin, şi au pus pe hartă o adevărată reţea de baruri specializate. Gustul ginului tonic i-a fermecat şi pe trei tineri români care au deschis în Bucureşti GinOteca, primul bar specializat în cocktailuri şi alte licori bazate pe această băutură. Se iau trei prieteni care s-au cunoscut în urmă cu 14 ani, se adaugă o vacanţă în Spania şi o incursiune în barurile locale de gin, se adaugă dorinţa de a face business împreună, multă inspiraţie şi o pasiune crescândă pentru aceeaşi băutură - ginul. Rezultatul? GinOteca, un bar deschis la finalul lunii iunie şi specializat în cocktailuri şi alte licori bazate pe gin. Artizanii? Mihaela Voinea, care lucrează în IT, Marius Tiberius Bugi, actor, şi Nicolae Sare-Albă (Nic, cum îi spun prietenii), care activează în domeniul vânzărilor, trei tineri aflaţi la prima experienţă în business, dar îndrăgostiţi de gin. Cum a început povestea GinOteca? „Anul trecut am fost împreună într-o vacanţă în Spania şi am observat că în baruri oamenii consumau cocktailuri în pahare cu picior înalt, dar nu ştiam ce se află în ele. Şi am decis să încercăm“, povesteşte Mihaela Voinea, cofondator GinOteca. Aşa că, în toate serile pe care le-au petrecut în Madrid, au consumat doar gin. Până atunci cu toţii au respins ideea acestei băuturi din cauza experienţelor din timpul facultăţii cu alcool de nu foarte bună calitate. „În plus, în România nu este promovată această licoare şi sunt doar câteva locuri în care se serveşte gin şi pe care le-am identificat ulterior.“

-

„Mi-a plăcut foarte mult bradul din curte. Iar ginul este făcut din plante aşa că Strada Plantelor s-a potrivit perfect poveştii noastre“, spune Marius Tiberius Bugi. De altfel, cea mai folosită metodă de producţie a acestei licori este prin distilarea mirodeni-ilor şi a condimentelor, cum ar fi ienupărul, coriandrul, lemnul dulce, scorţişoara, migdalele sau alte aromatizante – în funcţie de reţeta producătorului, la care se adaugă alcoolul neutru pur obţinut din cereale.

Nicolae şi Marius, de pildă, au deschis la București un bar unde poţi să bei doar gin, dar într-o varietate uimitoare de rețete.

NICOLAE ŞI MARIUS, PROPRIETARII UNUI BAR SPECIALIZAT PE GINURI: „E un singur produs, însă noi, de exemplu, avem acest produs în 86 de combinaţii.”

Însuși rețeta barului de gin este inedită: se iau trei prieteni, se adaugă o vacanţă în Spania şi o incursiune în barurile de gin de acolo. Se mixează cu dorinţa de a face o afacere împreună.

Rezultă un loc prietenos, unde clienții se întorc cu drag.

Și până și pisicile au legătură cu ginul: un motan vagabond, pripășit prin zonă, a fost botezat …Ginuț.

/alephnews.ro/


Descoperă mai multe la Bucureșteanul ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Descoperă mai multe la Bucureșteanul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura