„Mi-a plăcut foarte mult bradul din curte. Iar ginul este făcut din plante aşa că Strada Plantelor s-a potrivit perfect poveştii noastre“, spune Marius Tiberius Bugi. De altfel, cea mai folosită metodă de producţie a acestei licori este prin distilarea mirodeni-ilor şi a condimentelor, cum ar fi ienupărul, coriandrul, lemnul dulce, scorţişoara, migdalele sau alte aromatizante – în funcţie de reţeta producătorului, la care se adaugă alcoolul neutru pur obţinut din cereale.
Nicolae şi Marius, de pildă, au deschis la București un bar unde poţi să bei doar gin, dar într-o varietate uimitoare de rețete.
NICOLAE ŞI MARIUS, PROPRIETARII UNUI BAR SPECIALIZAT PE GINURI: „E un singur produs, însă noi, de exemplu, avem acest produs în 86 de combinaţii.”
Însuși rețeta barului de gin este inedită: se iau trei prieteni, se adaugă o vacanţă în Spania şi o incursiune în barurile de gin de acolo. Se mixează cu dorinţa de a face o afacere împreună.
Rezultă un loc prietenos, unde clienții se întorc cu drag.
Și până și pisicile au legătură cu ginul: un motan vagabond, pripășit prin zonă, a fost botezat …Ginuț.
Descoperă mai multe la Bucureșteanul ⓜ mapamond media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.