Una dintre cele mai vechi case din București, ridicată în jurul anului 1790 se află în pericol. E vorba de „casa de târgoveț” din Calea Șerban Vodă nr. 33, monument istoric de valoarea națională. E nevoie de reacția noastră.

Ne aflăm în Faza de Intenție Elaborare PUD, dar nu avem nicăieri documentația. Trimiteți și voi scrisoarea de mai jos la adresa contact@ps4.ro.

În prezent, există intenția de elaborare a unui Plan Urbanistic de Detaliu pe parcela respectivă, pentru demolarea unui imobil mai vechi aflat în vecinătatea monumentului istoric și construirea în locul acelui imobil a unui hotel P+6. Conform legii, dacă nu există un PUZ care să definească aria de protecție, atunci se consideră că aceasta este de 100 de metri în jurul oricărui imobil monument istoric. În această zonă de protecție nu se poate construi orice și oricum.

În atenția Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului al Primăriei Sector 4

Solicităm Serviciului Urbanism și Amenajarea Teritoriului al Primăriei Sector 4
să pună la dispoziția publicului documentația tehnică aferentă fazei de Intenție de Elaborare a Planului Urbanistic de Detaliu Calea Șerban Vodă 33 și Calea Șerban Vodă nr.31-31A, în scopul etapei de informare și consultare publică care a început deja la data de 23.07.2020.

Conform Ordinului nr. 2701/2010 pentru aprobarea Metodologiei de informare și consultare a publicului cu privire la elaborarea sau revizuirea planurilor de amenajare a teritoriului și de urbanism, publicat în Monitorul Oficial nr. 47/19.01.2011, dat în baza art. 57 și 61 din Legea nr. 350/2001 și art. 13 alin. 6 din HG 1631/2009, autoritățile administrației publice locale competente vor asigura informarea și consultarea publicului afectat de propunerile planurilor. Astfel, vă solicităm să ne atașați documentația tehnică aferentă P.U.D. Calea Șerban Vodă 33, respectiv Calea Șerban Vodă nr. 31-31A, sau să ne indicați adresa la care o putem găsi pe pagina de internet a Primăriei Sector 4.

Cu stimă,

Edmond Niculușcă, președinte Asociația ARCEN.

Descoperă mai multe la Bucureșteanul ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns