Unde putem să evadăm din banalul cotidian? Bucureștenii pot evada în câteva minute de mers cu mașina, la Palatul Mogoșoaia…

Palatul Mogoșoaia. Despre palat sunt multe de zis, el este o emblemă a trecutului nostru. Numele său provine de la văduva boierului Mogoș și este o construcție în stil brâncovenesc, ce datează de prin anul 1702, construit de Constantin Brâncoveanu pentru fiul său Ștefan.

Ulterior, Palatul a intrat în posesia familiei Bibescu în urma căsătoriei domnitorului Gheorghe Bibescu cu Zoe Mavrocordat, fiica adoptată de către ultimul urmaș al Brâncovenilor, Grigore Brâncoveanu. Familia Bibescu a intervenit asupra palatului cu importante renovări prin  anii 1860-1880. Aceste lucări de renovare au fost reluate după 1912 de către Martha Bibescu, reușind să reinaugureze palatal în anul 1927.

De-a lungul timpului, Palatul Mogoșoaia a reprezentat un loc pentru diverse întâniri și delegații străine. Dar în anul 1949, Martha Bibescu a plecat din țară și deși aceasta obținuse de la autorități declararea palatului ca monument istoric, în perioada instaurării regimului comunist, clădirea a fost devastată și colecțiile de artă furate și dezmembrate.


Articolul complet îl găsiți în link
https://www.conexiuniurbane.ro/bucurestenii-evadeaza/


Descoperă mai multe la Bucureșteanul ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns